Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

De wedstrijdleiding raadt aan met het openbaar vervoer te reizen in verband met verkeersdrukte, afsluitingen en omleidingen tijdens de Wereldhavendagen. Vanaf Rotterdam Centraal reist u met metrolijn D richting de Akkers of metrolijn E richting Slinge in 7 minuten naar metrohalte Wilhelminaplein. Deze bevindt zich op loopafstand van het wedstrijdterrein (zie afbeelding).

Auto en botenwagen
Het Scheepvaartkwartier en de Wilhelminapier zijn tijdens de Wereldhavendagen niet toegankelijk voor auto’s. Indien u met de auto komt is het mogelijk om de auto om gratis bij de Kuip te parkeren en vervolgens met tram 23 richting Marconiplein naar halte Wilhelminaplein te reizen. Het is ook mogelijk om te parkeren bij Rotterdam Zuidplein of Rotterdam Slinge in relatief goedkope parkeergarages. Vanaf hier kunt u verder met het de metro; met metrolijn E richting Den Haag Centraal of metrolijn D richting Rotterdam centraal naar metrohalte Wilhelminaplein.

Een andere optie is om met de auto te parkeren op het parkeerterrein bij de SS Rotterdam. U kunt voor deze optie het beste navigeren naar de Maashavenkade en vindt de parkeerplaats bij de rotonde aan het einde van de straat. Parkeerkosten bedragen hier 3 euro per uur of maximaal 15 euro per dag (maximale doorrijhoogte 2,30m).

Fietsen
Fietsers kunnen hun fiets bij Hotel New York parkeren. Het is niet toegestaan om fietsen op de kade te plaatsen.

 

Looproute en ligplaats ponton